Osastot‎ > ‎

Hälytysosasto

Vuosaaren VPK on yksi Helsingin 15:stä sopimuspalokunnasta, jolla on sopimus Helsingin pelastuslaitoksen kanssa. Vuosaaren VPK on erikoistunut merelliseen toimintaan, öljyntorjuntaan sekä pumppaus- ja JVT-toimintaan. Hälytystoimintaan pääsee mukaan sammutusmiesharjoittelijaksi 16-vuotiaana ja varsinaiseen hälytystoimintaan 18-vuotiaana, läpäistyään ensin kuntotestit sekä suoritettuaan sammutustyökurssin.

VPK:n toiminta tapahtuu pääsääntöisesti on iltaisin ja viikonloppuisin. Hälytysaika arkena on 17.00-07.00 välisenä aikana. Viikonloppuisin ja pyhisin vuorokauden ympäri. Palokunnan sammutusmiehet koulutetaan Helsingin pelastuslaitoksen ja Helsingin pelastusliiton järjestämillä sopimuspalokunnan miehistön kursseilla. Kurssit ovat osaston jäsenille maksuttomia. Lisäksi on erilaisia täydennyskursseja.

Palokunta kouluttaa uudet jäsenet perusasioihin ensin palokunnan perehdytyskurssilla, jonka jälkeen voi hakeutua miehistön kursseille. Näistä ensimmäinen on sammutustyökurssi. Kurssilla opitaan palokunnan perustaitoja, kaluston käsittelyä, työturvallisuutta, sekä toimintaa yksikön jäsenenä eri tilanteissa.

Hälytysosasto miehittää palokunnan paloauton HE641:n sekä aluksen yhdessä venemiehistön kanssa avovesikaudella.  Yksiköt toimivat myös erilaisissa päivystys- ja yleisötapahtumissa. Lisäksi VPK on mukana vapaaehtoisessa pelastuspalvelutoiminnassa, Vapepassa.

Helsingin pelastuslaitos ohjeistaa ja valvoo sopimuspalokuntien toimintaa vuosittain sekä luovuttaa palokunnille käyttöön henkilökohtaiset varusteet ja kalustoa. VPK:n jäsenet ovat toiminnan aikana vakuutettuja. Teemme yhteistyötä myös muiden palokuntien ja viranomaisten kanssa, sekä päivystämme erilaisissa urheilu- ja yleisötapahtumissa. Harjoitukset hälytysosastolla ovat kerran viikossa torstaisin kello 18.00 alkaen.

Oletko peruskuntoinen, yhteistyökykyinen, auttamishaluinen ja nuhteeton etkä pode ahtaan- tai korkeanpaikankammoa? Tervetuloa mukaan toimintaan! Ota yhteyttä ja sovi tutustumiskäynnistä.