Osastot‎ > ‎

Nuoriso-osasto

Vuosaaren VPK:n uusi nuoriso-osasto aloitti jälleen toimintansa muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen vuonna 2013. Tukemassa osaston uudelleenkäynnistämistä on ollut mm Helsingin pelastusliitto. Mukaan nuoriso-osastoon pääsee 10-16 vuotiaat tytöt ja pojat. Suomessa toimii eri palokuntien yhteydessä  445 nuoriso-osastoa. Näihin osastoihin kuuluu yli 7 200  tyttöä ja poikaa, jotka ovat iältään 7-17 -vuotiaita. Palokunnan nuoriso-osasto kokoontuu kerran viikossa maanantaisin klo 17.00 alkaen. Jäsenet ovat toiminnan aikana vakuutettuja ja palokunta osoittaa jäsenilleen käyttöön tarvittavan harjoitusasun.

Harjoitusiltoina harjoitellaan palomiestaitoja ja opitaan esimerkiksi ensiapua, alkusammutusta, pelastautumista, hälyttämistä ja paljon muita hyödyllisiä taitoja. Lisäksi tehdään muutakin hauskaa, kuten kuntoillaan ja pelataan, käydään tutustumiskäynneillä sekä retkillä. Suosittuja toimintamuotoja ovat myös alueellisten palokuntien väliset ja valtakunnalliset nuorten tietotaitokilpailut.
Palokuntanuorisotyön piirissä harrastetaan myös retkeilyä ja leireilyä. Useimmille palokuntanuorille vuoden kohokohta on valtakunnallinen kesäleiri heinäkuussa. Viikon mittainen koulutus- ja vapaa-ajan leiri järjestetään lääneittäin. Joka neljäs vuosi järjestetään valtakunnallinen palokuntanuorten suurleiri. Palokuntanuorisotyötä ohjaa Suomen pelastusalan keskusjärjestö.

Nuorten harjoitukset ovat maanantaina klo 17.00 VPK:lla.

Palokuntanuorisotyön arvot:

Tasapuolisuus ja välittäminen: Palokuntanuori arvostaa ja huomioi toisia.

Turvallisuus ja vastuu: Palokuntanuori osaa ja uskaltaa toimia erilaisissa tilanteissa.

Luotettavuus: Palokuntanuori on luotettava ja vastuuntuntoinen.

Jos kiinnostuit nuorisotoiminnasta, ota yhteyttä nuoriso-osaston johtajaan!