Palokuntaan

Oletko kiinnostunut aloittamaan uuden harrastuksen?

Palokuntatoiminta on antoisaa yhdessäoloa ja fyysisesti vaativaa toimintaa. Se on hälytyksen tapahtuessa myös haasteellista ja monipuolista työtä. Se vaatii hyvää kuntoa, rohkeutta ja valmiuksia tositoimiin.

Liity joukkoon! Me tarjoamme käyttöösi tarvittavat työvälineet ja asianmukaisen varustuksen. Annamme myös toiminnan vaatiman erikoiskoulutuksen.

Palokuntien miehistöosasto harjoittelee viikoittain. Hälytysosaston toiminta on laaja-alaista, joten harjoitusaiheet vaihtelevat. Harjoitukset sisältävät esim. ensiapua, savusukellusta, kemikaali-, öljy- ja vesivahinkojen torjuntaa, työturvallisuutta, vesisukellusta, eläinten pelastusta, korkeanpaikan työskentelyä, hälytysajoa tai vauriopuiden oikeaoppista kaatoa. Hyvällä harjoittelulla onnettomuustilanteiden sammutus- ja pelastustoiminta voidaan suorittaa turvallisesti. Harjoitukset ovat monipuolisia ja niissä käytetään palo- ja pelastustoimen erikoiskalustoa.

Kiinnostaako merenkulku? Palokunta isännöi RHE648-alusta. Tästä vastaa miehistöosasto. Osasto kouluttaa miehistön jäsenet itse. Koulutus on talvikaudella teoriapainotteista opiskelua ja purjehduskaudella käytännön harjoittelua aluksella. 

Palokuntalaiset toimivat myös palokuntanuorten kouluttajina. Siviiliammatin tuoma kokemus ja osaaminen on merkittävä lisäarvo palokuntanuorten ja hälytysosastolaisten kouluttamisessa.

Kiinnostaako toimia turvallisuusviestijänä edistäen oman asuinalueesi turvallisuutta? Palokunta suorittaa turvallisuusviestintää, jossa luentojen ja harjoitusten avulla opastetaan ja koulutetaan helsinkiläisiä. Palokunta antaa tarvittavan koulutuksen sekä materiaalit.

Palokunta hoitaa uuden jäsenen perehdyttämiskoulutuksen. Siinä annetaan perustiedot ja -taidot palokunnan toiminnoista ja tavoista.

Ota yhteyttä sähköpostitse varikko at vuosaarenvpk.fi ja sovi tapaaminen.