Mukaan toimintaan

Palokuntatoiminta

Sopimuspalokuntatoiminnalla on Suomessa pitkät perinteet. Tänäkin päivänä vapaaehtoisilla palokuntalaisilla on suuri merkitys maan pelastustoimelle. Helsingissä on lyhyet välimatkat ja tiheä pelastusasemaverkosto, mutta sopimuspalokunnilla on oma roolinsa myös pääkaupungin pelastustoiminnan järjestämisessä. Helsingissä on 14 sopimuspalokuntaa, jotka ovat erikoistuneet hieman eri toimintoihin. Vuosaaren vapaaehtoinen palokunta eli Vuosaaren VPK on erikoistunut meritoimintaan.


Palokunnasta löytyy mielekästä tekemistä kenelle tahansa aikaisempaan osaamiseen, fyysiseen kuntoon, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Palokunta perehdyttää, kouluttaa ja varustaa jäsenensä.


Varsinaisen pelastustoiminnan lisäksi Vuosaaren VPK:ssa on meritoimintaa, turvallisuusviestintätoimintaa, palokuntanuorisotoimintaa ja palokuntanaistoimintaa. Lisäksi VPK on antanut vapaaehtoisen pelastuspalvelun paikallistoimikunnalle Stadivapepalle hälytyskortin.


Jos haluat tulla tutustumaan palokunnan toimintaan, jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.

Jäseneksi

Palokuntayhdistyksen jäsenyys alkaa kuuden kuukauden koejäsenyydellä. Koejäsenyyden aikana henkilö on palokunnan vakuutusturvan piirissä, mutta ei ole jäsenmaksuvelvollinen. Koejäseneksi pääsee esimerkiksi täyttämällä yllä olevan yhteydenottopyyntölomakkeen ja sopimalla tapaamisen vaikka jonkin osaston viikkoharjoitukseen. Koejäsenyyden päättyessä voi hakea palokuntayhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi.


Jäsenenä sitoudut noudattamaan palokuntayhdistyksen sääntöjä. Vastaavasti palokunta sitoutuu tarjoamaan perehdytystä, koulutusta ja suojavarusteet aina kulloisenkin tehtävän mukaan. Palokuntayhdistykselle antamiasi tietoja käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti.


Palokunnassa käytetään sähköistä jäsenviestintää. Käytössä on osastokohtaisten sähköpostilistojen lisäksi pikaviestisovellus WhatsApp. Palokuntayhdistyksen jäsenistö kutsutaan koolle kaksi kertaa vuodessa, sääntömääräisiin kevät- ja syyskokouksiin.